Töltött káposzta főző fazék 10 l-es (BM-7881) (BM-7881)

Töltött káposzta főző fazék 10 l-es (BM-7881) (BM-7881)

17 980 Ft

Egyéb ajánlatok

 

Töltött káposzta főző fazék 10 l-es (BM-7881) (BM-7881)

17 980 Ft
+ 1 890 Ft szállítási díj
Raktáron
irány a bolt »
edenycenter.hu
Termékleírás
A fazék kiváló minőségű, 3 rétegű gránit tapadásmentes bevonattal rendelkezik, amely megakadályozza, hogy az étel odaégjen még minimális zsírmennyiség használata esetén is. Oldalfala, alja rendkívül vastag, kiváló hővezetési  jellemzőkkel rendelkező öntött alumíniumból készült. Az edény alját turbó indukciós talppal látták el, így indukciós tűzhelyen is használható. Sütőben is tehető 220°C-ig. Az öntött alumínium fazékban készített ételek íze utánozhatatlan, az extra vastag oldalfal, és alj egyenletes hőelosztásának köszönhetően. Használjon PFOA, ólom-és kadmiummentes edényeket, hogy óvja egészségét, és könnyebbé tegye a dolgát a konyhában!   Tul ajdonságok:
  • Öntöt t alumínium
  • 3 rétegű gránit bevonat
  • PFOA, ólom-és kadmiummentes
  • Indukciós tűzhelyen is használható
  • Hőálló üvegfedő
  • Sütőben is használható 220°C-ig
  • Levehető szilikon fogók
  • Mosogatógépben is tisztítható
A szabolcsi töltött káposzta  olyan étel, amit feltétlenül ki kell próbálnia ebben a fazékban! A szabolcsi töltött káposzta kiadós, magyaros fogás, amelyből az édeskáposzta mellett nem hiányozhat
a füstölt hús és a paradicsom sem. A Dunántúlon kevésbé ismert mint az Alföldön vagy akár Erdélyben.
Legjobb, ha a töltelék sertés- és marhahúsból vegyesen készül.  
Szabolcsi töltött káposzta receptje:
Hozzávalók 6 személyre:
2 db édeskáposzta, 1 kg darált hús, 15 dkg füstölt szalonna,
10 dkg kolbász, 2 bögre rizs, 2 db vöröshagyma, 6-7 gerezd fokhagyma,
4 evőkanál pirospaprika, 0,5 l paradicsomlé, zsír, só, borsElkészítés:
Az káposzta torzsáját vágjuk ki, tegyük egy nagy fazékba, és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje.
Főzzük forrástól számítva 10 percig. Hagyjuk egy kicsit hűlni, szedjük le a leveleket,
a vastag eres részt távolítsuk el, és vágjuk ketté. A kisebb káposztaleveleket vágjuk csíkokra. A töltelékhez a vöröshagymát és fokhagymát aprítsuk fel, és zsíron pároljuk üvegesre.
Fűszerezzük pirospaprikával, ízlés szerinti sóval és borssal. Keverjük a darált húshoz, és a többször
átmosott rizshez. Jól dolgozzuk össze a masszát, kóstoljuk meg, ha kell, még fűszerezzük.
A tenyerünkbe terítsünk egy fél káposztalevet, és rendezzünk el rajta annyi tölteléket, hogy lazán
tölcsérformát tudjunk belőle tekerni, az egyik végét az ujjainkkal jól nyomkodjuk be.
A tölteléket tölthetjük leforrázott tormalevelekbe is, vegyesen a káposztával!Egy nagy, vastag falú fazekat kenjünk ki zsírral, és terítsük az aljára a csíkokra vágott káposzta felét.
Rendezzük el rajta a töltelékeket, majd rakjuk a tetejére a maradék káposztát, a szalonnát, és a karikákra
vágott kolbászt. Öntsük rá a paradicsomlevet, és annyi vizet, hogy ellepje. Fedő alatt főzzük
puhára bő másfél óra alatt, közben időnként rázogassuk az edényt. Tejföllel, friss kenyérrel tálaljuk.

 

Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.