AMT AMT ELPA24 Üveg pároló edény 24 cm

AMT AMT ELPA24 Üveg pároló edény 24 cm

20 124 Ft
Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

Egyéb ajánlatok

 

AMT AMT ELPA24 Üveg pároló edény 24 cm

20 124 Ft
+ 2 100 Ft szállítási díj
Részletek a boltban
irány a bolt »
konyhai-robotgep.hu
Termékleírás
Üveg pároló edény 24 cm Minden általunk kínált 24 cm átmérőjű fazékra, illetve serpenyőre alkalmas, beleértve a kuktát is. A kívánt eredmény elérése érdekében csak az ELBA24 fedővel együtt használja. Alkalmas a 7 literes, 24 cm átmérőjű kuktához és az üveg pároló edényhez. A párában való főzés a legkíméletesebb módszer a gyümölcs, zöldség, hal vagy hús főzésére, só, víz és zsiradék hozzáadása nélkül. Ez a főzés megőrzi az ételek természetes ízét, nem kell sózni (a napi ajánlott sófogyasztás kb. 5g), mert sok étel már tartalmaz sót. A magas vérnyomásban szenvedőknek a legnagyobb hangsúlyt kell fektetniük a bevitt só mennyiségére, ezért csökkenteniük kell a só bevitelét. Nagyszerű alternatíva lehet a friss gyógynövényekkel történő ízesítés a párolás során. Főzéskor az étel nem kerül közvetlen érintkezésbe a forrásban lévő vízzel, mert a keringő gőzben fő. Az étel saját nedve is emelkedik, és a fedélre koncentrálódik. Ezzel az áramkörrel az ételt nagyon finoman, a forráspont alatt főzzük. Az egyes ételek ízét a recept, az ételek frissessége és az elkészítés módja határozza meg. A művészet az ételek minden értékének megőrzése. Semmi más nem felel meg ezeknek a követelményeknek jobban, mint a párában való főzés. Ugyanakkor lehetővé teszi különféle ételek elkészítését egyszerre. A párában alkalmazott főzés megőrzi az ételek természetes ízét, szerkezetét, aromáját és színét. A pároló edényeket egyszerre legfeljebb kettőt lehet használni, egymásra pakolva, ahol mindig a keményebb ételeket (húst) az alsó edénybe helyezzük, míg a finomabb állagú ételeket (zöldségek, hal, tészta) a felső edénybe. Az elv az, hogy a pároló edények alatt lévő fazékban mindig legyen annyi folyadék, hogy elegendő gőz keletkezzen a pároláshoz. Főzni a pároló edénykészletben nagyon egyszerű. A fazékban lévő víznek mindig forrnia kell, és nem érheti el az üveg pároló edénybe pakolt ételeket. A víz ízesíthető különféle összetevőkkel vagy akár pl. csonttal (levesfőzés esetén). Az optimális gőzellátás érdekében ne pakolja túl szorosan az élelmiszert az üvegtartályba. A főzési idő változó. Attól függ, hogy az étel egyben, vagy kisebb darabokban van-e. Két pároló edény használata esetén a felső tartályban a főzési idő hosszabb, mint az alsóban, ezért az alsóba mindig inkább nagyobb darabokat és szilárdabb állagú ételeket helyezzen. Technikai paraméterek boroszilikát üvegből készült alkalmas a 24 cm átmérőjű Swiss Diamond edényekre és a 7l-es kuktára mosogatógépben is mosható átmérője 24 cm térfogata 3 l gyártó: AMT Gastroguss A zöldségek és gyümölcsök párolásának hozzávetőleges ideje Brokkoli 15-20 perc Cukkini 15-20 perc Édeskömény 15-20 perc Körte 10-15 perc Alma 10-15 perc Karalábé 20-25 perc Karfiol 15-20 perc Kelkáposzta 25-30 perc Kukorica 55-60 perc Sárgarépa 20-25 perc Paprika 10-15 perc Póréhagyma 15-20 perc Gomba 15-20 perc Spárga 30-40 perc Zöldbab 25-35 perc Krumpli 20-25 perc A hús elkészítésének hozzávetőleges időpontjai Marha szelet 8-13 perc Bárányszelet 25-30 perc Csirke szelet 25-30 perc Pulyka szelet 25-30 perc Virsli 8-10 perc Borjú steak 30-35 perc A halak és a tenger gyümölcseinek hozzávetőleges elkészítési ideje Garnéla 15-20 perc Kalamári 20-25 perc Ponty 15-18 perc Languszta 30-35 perc Lazac 15-18 perc Kagyló 30-35 perc Pisztráng 18-25 perc Tonhal 25-30 perc

Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.