AMT AMT ELPA24 Üveg pároló edény 24 cm

Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

Egyéb ajánlatok

 

AMT AMT ELPA24 Üveg pároló edény 24 cm

20 966 Ft
+ 2 100 Ft szállítási díj
Részletek a boltban
irány a bolt »
konyhai-robotgep.hu
Termékleírás
Üveg pároló edény 24 cm

Minden általunk kínált 24 cm átmérőjű fazékra, illetve serpenyőre alkalmas, beleértve a kuktát is.
A kívánt eredmény elérése érdekében csak az ELBA24 fedővel együtt használja.
Alkalmas a 7 literes, 24 cm átmérőjű kuktához és az üveg pároló edényhez.
A párában való főzés a legkíméletesebb módszer a gyümölcs, zöldség, hal vagy hús főzésére, só, víz és zsiradék hozzáadása nélkül. Ez a főzés megőrzi az ételek természetes ízét, nem kell sózni (a napi ajánlott sófogyasztás kb. 5g), mert sok étel már tartalmaz sót. A magas vérnyomásban szenvedőknek a legnagyobb hangsúlyt kell fektetniük a bevitt só mennyiségére, ezért csökkenteniük kell a só bevitelét. Nagyszerű alternatíva lehet a friss gyógynövényekkel történő ízesítés a párolás során.
Főzéskor az étel nem kerül közvetlen érintkezésbe a forrásban lévő vízzel, mert a keringő gőzben fő. Az étel saját nedve is emelkedik, és a fedélre koncentrálódik. Ezzel az áramkörrel az ételt nagyon finoman, a forráspont alatt főzzük.

Az egyes ételek ízét a recept, az ételek frissessége és az elkészítés módja határozza meg. A művészet az ételek minden értékének megőrzése. Semmi más nem felel meg ezeknek a követelményeknek jobban, mint a párában való főzés.
Ugyanakkor lehetővé teszi különféle ételek elkészítését egyszerre. A párában alkalmazott főzés megőrzi az ételek természetes ízét, szerkezetét, aromáját és színét. A pároló edényeket egyszerre legfeljebb kettőt lehet használni, egymásra pakolva, ahol mindig a keményebb ételeket (húst) az alsó edénybe helyezzük, míg a finomabb állagú ételeket (zöldségek, hal, tészta) a felső edénybe. Az elv az, hogy a pároló edények alatt lévő fazékban mindig legyen annyi folyadék, hogy elegendő gőz keletkezzen a pároláshoz.
Főzni a pároló edénykészletben nagyon egyszerű.
A fazékban lévő víznek mindig forrnia kell, és nem érheti el az üveg pároló edénybe pakolt ételeket. A víz ízesíthető különféle összetevőkkel vagy akár pl. csonttal (levesfőzés esetén). Az optimális gőzellátás érdekében ne pakolja túl szorosan az élelmiszert az üvegtartályba. A főzési idő változó. Attól függ, hogy az étel egyben, vagy kisebb darabokban van-e. Két pároló edény használata esetén a felső tartályban a főzési idő hosszabb, mint az alsóban, ezért az alsóba mindig inkább nagyobb darabokat és szilárdabb állagú ételeket helyezzen.

Technikai paraméterek

boroszilikát üvegből készült 
alkalmas a 24 cm átmérőjű Swiss Diamond edényekre és a 7l-es kuktára 
mosogatógépben is mosható
átmérője 24 cm
térfogata 3 l
gyártó: AMT Gastroguss

A zöldségek és gyümölcsök párolásának hozzávetőleges ideje

Brokkoli
15-20 perc

Cukkini
15-20 perc

Édeskömény
15-20 perc

Körte
10-15 perc

Alma
10-15 perc

Karalábé
20-25 perc

Karfiol
15-20 perc

Kelkáposzta
25-30 perc

Kukorica
55-60 perc

Sárgarépa
20-25 perc

Paprika
10-15 perc

Póréhagyma
15-20 perc

Gomba
15-20 perc

Spárga
30-40 perc

Zöldbab
25-35 perc

Krumpli
20-25 perc

A hús elkészítésének hozzávetőleges időpontjai

Marha szelet
8-13 perc

Bárányszelet
25-30 perc

Csirke szelet
25-30 perc

Pulyka szelet
25-30 perc

Virsli
8-10 perc

Borjú steak
30-35 perc

A halak és a tenger gyümölcseinek hozzávetőleges elkészítési ideje

Garnéla
15-20 perc

Kalamári
20-25 perc

Ponty
15-18 perc

Languszta
30-35 perc

Lazac
15-18 perc

Kagyló
30-35 perc

Pisztráng
18-25 perc

Tonhal
25-30 perc

Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.